Veiligheidsvoorschriften Covid-19 KLJ Wiekevorst

Zoals overal, gelden er dit jaar bij KLJ Wiekevorst een aantal Covid-19 veiligheidsvoorschriften zodat we onze activiteiten op een veilige manier kunnen organiseren. Hieronder vind je een kort overzicht van deze maatregelen. Uiteraard kunnen deze door de loop van het jaar nog veranderen. Houd dus regelmatig deze pagina en onze Facebook pagina in het oog voor de laatste informatie en updates.

Fase oranje [UPDATE]:

Sinds begin september werkt ook het jeugdwerk met kleurcodes. De codes worden op dezelfde manier bepaald als in het onderwijs.

Vanaf woensdag 14 oktober schakelden we van fase geel over naar fase oranje.
Hierdoor worden de jeugdwerkregels verstrengt. Hieronder een kort overzicht:

Wie mag er meedoen met de activiteiten? [UPDATE]

Iedereen mag naar de activiteiten komen behalve:

Bubbels:

Onze activiteiten zullen georganiseerd worden in bubbels. Deze bubbels zullen dezelfde zijn als onze leeftijdsgroepen. Dit wil dus zeggen:

Bubbel 1: -9

Bubbel 4: +14

Bubbel 2: -12

Bubbel 5: +16

Bubbel 3: -14

Bubbel 6: +20

Elke bubbel zal een aparte toegang hebben tot ons terrein (zoals aangeduid op het plannetje). Omdat de +16 en +20 niet op zondag activteit hebben, kunnen zij gewoon naar het lokaal komen

De bubbels zullen uit maximaal 50 personen bestaan (leiding inbegrepen) en gelden per week van 7 dagen (start op maandag en eindigt op zondag).
OPGELET: Indien de activiteit binnen doorgaat worden de +12-jarigen opgesplitst in bubbels van 20 personen.

Door het hoog aantal besmettingen vragen wij aan onze leiding om ook bij de -16-groepen een mondmasker te dragen tijdens de activiteiten.

Moest er voor een bepaalde reden toch contact tussen de bubbels nodig zijn, gebeurt dit met de nodige afstand (1,5 m) en een mondmasker.

Elke bubbel zal ook zijn eigen materiaal, lokalen en terreinen ter beschikking hebben om zo besmettingen verder te voorkomen.

Contactopsporing:

Om contactopsporing mogelijk te maken zullen wij, de eerste keer dat een lid naar een activiteit komt, contactgegevens opvragen. Hierna zullen wij telkens aanduiden wanneer het lid naar de activiteit geweest is. Het formuliertje voor de gegevens moet dus maar één keer worden ingevuld.

Hygiëne:

Aan alle ingangen van onze gebouwen en toegangen tot onze terreinen zal ontsmettingsmiddel aanwezig zijn. In het sanitair zal telkens handzeep voorzien worden. Het is de bedoeling dat iedereen steeds voor en na de activiteiten en na een toiletbezoek zijn of haar handen wast en ontsmet.

Wij volgen steeds de protocollen van de Ambrassade en de richtlijnen van KLJ Nationaal. Zo zijn wij er zeker van dat we op een veilige en gezonden manier onze activiteiten kunnen organiseren.

Voor meer info kan je steeds contact opnemen via:

Coronaverantwoordelijke: Joppe Van den Sande
+32 470 51 16 50

Hoofdleidster: Michelle Cuylaerts
+32 492 55 86 83‬ hoofdleiding@kljwiekevorst.be

Hoofdleider: Rune Deckers
+32 494 25 71 20 hoofdleiding@kljwiekevorst.be